Dil Seçimi
Bu Sayfayı Paylaşın:

Çocuğunuzla Depremi Konuşmak!


Çocuğunuzla Depremi Konuşmak!

Çocuğunuzla Depremi Konuşmak!

-Öncelikle çocuğunuzun deprem hakkında neleri bildiğini öğrenmelisiniz.

-Şuanda çocuğunuzla güvenli bir ortamda olduğunuzu ona hatırlatmalı ve hissettirmelisiniz.

-Çocuğunuzun yaşına uygun şekilde net ifadeler kullanarak eksik bilgilerini tamamlamaya çalışmalısınız. Merak ettiklerini size sorabilmesi için onu teşvik edebilirsiniz.

-Süreç içinde yaşadığı olumsuz duyguların normal olduğunu ifade edip, sonrasında duygularını ifade etmesine alan açabilirsiniz.

-Korku ve kaygıları varsa buna örnekler vermesini isteyip, örnekler üzerinden rahatlatıcı konuşmalar yapabilirsiniz.

-Birlikte depreme dair eylem planı hazırlayabilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz kontrol ve güvende olma duygusunu daha kolay hissedecektir.

Tüm bunlara ek olarak çocuğunuzun, depreme ilişkin görüntü ve konuşmalardan mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışmak en hassas olunması gereken noktalardan biri.

Ülkemizde yaşanan depremlerin sonucunda, bizlerin olduğu kadar çocuklarımızın da ruhsal olarak etkilendikleri bir dönem içerisindeyiz. Hepimiz için deprem anını yaşamış olmak ya da uzaktan maruz kalıyor olmak oldukça kaygı verici bir durum olabilir. Bu süreçte, yetişkin olarak, kendi ruhsal dengemizi sağlama sorumluluğumuz olduğu gibi çocuklarımızın da ruh sağlığını dengede tutmak bizlerin sorumluluğunda. Bu nedenle, çocuklarımıza güvende oldukları mesajını vermek ve duygularını sunmaya alan açıyor olmak ruh sağlıklarını korumak adına oldukça önemli.

Çocuklar ebeveynlerine daha sık temas etme ihtiyacı içinde olabilir ve yanında hissetmek için daha yakın bir ilişki kurma sürecine girebilirler. Bu durumlarda onların oyunlarına alan açmanız ve oyunu çocuklarınızın yönlendirmesine özen göstererek, didaktik yaklaşımdan uzak kurgusal olarak oyunu sürdürmeniz önemli olacaktır.

Medivia Web ve Yayın Kurulu tarafından oluşturulmuştur.
Oluşturma Tarihi: 15.02.2023 03:10
Son Güncelleme: 15.02.2023 03:10
Doktorlarımıza Danışın
✓ Valid
Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca ilgili Bilgilendirme'yi okudum. Kişisel verilerimin belirtilen kapsamda işlenmesini ve sağlık hizmet sunumu amacıyla tarafımla iletişime geçilmesini kabul ediyorum.)
Arama
Yükleniyor...